Om sidan

Bluffsidor fokuserar i första hand på att varna och informera om ett fåtal ökända personers bluffsidor på Facebook och deras ofta tillhörande hemsidor. Vi skriver även om företeelsen att köpa och sälja likes samt om hur företag bör och inte bör göra när de ska anordna tävlingar på Facebook.

Vår sida skapades i oktober 2012 och hette först Varning för godiset.se och därefter Varning för Godis/godiset.se. Sidans syfte var att varna andra för facebook-sidan Godis och deras webbutik eftersom det var mycket som tydde på att det hela var ett rent bedrägeri, vilket senare också kunde konstateras.

I januari 2013 började olika sidor som anordnade tävlingar med liknande utformning att spridas. Tävlingen.se och Teknikfyndet Shopping Online var först ut och att sidorna hade samma ägare var väldigt tydligt då tävlingarna gick ut på att man skulle gilla samma företags sidor för att delta. Samtidigt såg det på olika sätt inte ut att gå rätt till. Koppling gjordes då till samma ägare som av de tidigare, numera nedstängda sidorna Tävling.nu och Godis. Uppdatering 2/4 2013: …en koppling som nu i det första fallet visade sig stämma.

Bloggen skapades i mars 2013 efter att Facebook visade att de hellre tar bort inlägg om man nämner personer vid namn än att istället stänga ner bluffsidor. Här har vi bättre befogenheter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s