Även kända företag köper likes

Förra veckan skrev vi om Funnyprints – en okänd sajt som köpte likes till sin facebook-sida och därefter gav ett väldigt oseriöst intryck.

Det är så vitt vi vet väldigt ovanligt att namnkunniga företag köper likes – bästa exemplet tidigare har nog varit nymobil.se. Men nu har vi sett att det dåliga beslutet även har tagits av Kontorab och Interflora.

kontorab_interflora

Via mail fick Kontorab frågan om de har köpt likes, och Interflora om de har köpt likes tidigare. Inget av företagen svarade.

När vi sedan en vardagkväll vid midnatt ställde frågan på Kontorabs facebook-sida så tog det bara några minuter innan vi var blockerade från sidan (!)

kontorab

Det är förstås en känslig fråga – knappast något företag vill att det ska komma ut att de köpt likes. Vi kan dock inte riktigt förstå att ett företag som till exempel Kontorab, som ju ironiskt nog skriver att deras sida är för alla som gillar dem, men som framför allt har haft all tid i världen på sig att komma på bra sätt att få gillare till sin sida, istället väljer att köpa dem.

Om vi antar att ”Koab” är en förkortning för Kontorab så var de inne på kemenys sida på 50lappen.se och tackade för tjänsten, så de verkar väl inte direkt ångra sitt val. Längst ner ser vi även en företrädare för ett annat i våra ögon oseriöst företag vid namn Mobilplaneten tacka för tjänsten.

kontorab 2

UPPDATERING: Efter en vecka svarade Interfloras huvudkontor att alla deras butiker är fristående företag och att dessa själva ansvarar för sin marknadsföring men att man samtidigt tar avstånd om den är oetisk.

Annonser

En reaktion på ”Även kända företag köper likes

  1. Hej jag vann häromdagen en Samsung S4 LTE 4G av FB-tävlingar & Erbjudanden.
    Skall bli intressant och se om jag får den. Folk skriver till mig på FB att jag blivit lurad.
    Jag har printscreens på det som skrivits.
    Mvh

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s