Mathias Dios driver nya oseriösa facebook-sidor

byggnadsexperten

Det verkar som att Mathias Dios har tagit efter sidor såsom Mallorca-Experten (läs mer), Husvagns-Experten och Drömköket Sverige och skapat liknande sidor:

elektronikexperten resexperten husvagnsexperten

Sidorna har inte alls fått samma spridning som till exempel Mallorca-Experten, trots att även dessa felaktigt påstår sig ge bort olika saker och att många verkar tro att de är med i en tävling eller utlottning bara genom att gilla och dela.

Men för det första måste man gå in på den angivna länken och ge ut sina personuppgifter till EuroAds, som håller i tävlingarna, för att ha den minimala chansen att vinna. Man kan dock inte vinna det som påstås då heller eftersom det i det finstilta framgår att det handlar om kontantpriser.

Läser man även tävlingsvillkoren, som man godkänner vid deltagande, så framgår det att man kommer bli kontaktad av ett stort antal företag/annonsörer/telefonförsäljare.

Om man med den vetskapen fortfarande tycker att det är värt det är förstås upp till var och en men man har alltså ingenting för att gilla och dela – tvärtom gör man istället sina vänner en otjänst genom att sprida det vidare till dem.

Mathias Dios

Sidorna som vi har listat ovan länkar till olika domäner som i sin tur skickar besökaren vidare till tävlingarna på deltagarklubben.se, som ägs av EuroAds.

Domänerna (svenskforetagare.se, datapalatset.se, facebookannonser.se och direkttrafik.se) ligger samtliga ute till försäljning på mathiasdios.se/domaner-till-salu/‎ (cachelagrad här) och en Mathias står som ägare till dem på IIS. Dessutom länkar bland annat Tävlingen.se, som drivs av Dios (läs mer), till dessa facebook-sidor.

diosse_domaner direkttrafikse tavlingense_länkar_till_byggnadsexperten

Efter att sidan Bluffarna på Internet skrev om Byggnadsexperten så kommenterade både Dios (som dock tog bort sin kommentar) och en vän till honom:

bluffarnapainternet_kommentarer

Läs mer

En reaktion på ”Mathias Dios driver nya oseriösa facebook-sidor

  1. Ping: Varning för bluff tävlingar & lotterier på Facebook | JejjE networks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s