Körkort.se – hur tänker ni?

körkort.se_131219

UPPDATERING 31/3: Efter att vi skrev detta inlägg har Körkort.se fortsatt att ”sponsra” fejkade utlottningar av bland annat ett kök för 50 000 kr (!) – se mer i slutet av inlägget.

Av alla sidor som köpt likes med hjälp av blufftävlingar det senaste året (och det är många!) står Körkort.se i en klass för sig.

Trots att vår erfarenhet säger att det är ovanligt att sidor köper likes mer än en gång (ofta troligen p.g.a. att de märker att folk har genomskådat det) har Körkort.se lurat till sig likes via mängder av blufftävlingar på sidor som Godis Tävlingar, Elektronikvinnaren och Vinnarakuten.

I och med det har sidan ökat från 1 000 likes i augusti 2011, till över 22 000 27 000 likes.

Hållt på sedan april 2013

Även om det inte är Körkort.se själva som anordnar blufftävlingarna så har de bevisligen inga problem med att vara ständigt inblandade i den här typen av bedrägeri.

Sidan har köpt likes i åtminstone snart ett år. Vi såg nämligen sidan första gången i samband med blufftävlingar redan i april 2013. En av våra trogna följare skickade då ett mail till sajten och svaret blev att de skulle ”vidarebefordra informationen till marknadsavdelningen”.

Men trots det fortsatte Körkort.se dyka upp i nya blufftävlingar under de kommande månaderna och nu besvarades heller inte mail längre.

Svar fick heller inte han som vann en Samsung Galaxy S4 i en av tävlingarna i juli 2013 och som frågade om de visste vart hans vinst hade tagit vägen.

Även när vi skrev till Körkort.se blev det locket på – inlägget vi skrev på deras facebook-sida plockades snabbt bort och vi blev blockerade, något vi vet andra också har råkat ut för.

körkort.se_likes_130806
I augusti 2013 hade Körkort.se cirka 10 000 likes

Under hösten såg vi inte längre till Körkort.se i några blufftävlingar. Hade de äntligen tagit sitt förnuft till fånga?

Inte då. I december 2013 var det dags igen och nu lades tvärtom istället överväxeln i, för under de kommande månaderna dök de upp i nya blufftävlingar precis hela tiden.

dildo_korkort

Bluffakuten uppmärksammade att sidan hade 15 000 likes den 16 februari och 19 000 8 dagar senare (att ökningen är 80 % stämmer dock inte).

Ironiskt nog hade man lite senare även samvete att skriva följande:

Wooow, 20 000 fans på Facebook kan inte ha fel – Körkort.se rockar! Tack alla ni som gjort oss så populära!

Så Körkort.se – hur tänker ni egentligen?

 

UPPDATERING 31/3

Under mars månad såg vi inte till Körkort.se i blufftävlingar förrän den 19 mars då det återigen var dags att lura nya svenskar till att gilla sidan.

körkort.se_140319 körkort.se_likes_140319

Samtidigt ser vi i grafen att det fram till dess, när de inte var involverade i blufftävlingar, heller verkligen inte tillkom särskilt många nya likes. Första veckan i mars resulterade i 21 nya. Jämför det med hela sexveckorsperioden, från mitten av februari till slutet av mars, som gav 12 000 nya likes

Körkort.se har som sagt också även ”sponsrat” utlottningen av ett kök (ja, många går tyvärr på det med…)

körkort.se_kök_140326

körkort.se_inlägg_140326
Folk som tror att Körkort.se kommer lotta ut ett kök

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s