Kanal 11 verkar ha köpt likes av bedragare

formiddag_kanal11

I slutet av april blev vi rejält förvånade när tv-kanalen Kanal 11, som är en dotterkanal till Kanal 5, dök upp i bluffsammanhang på Facebook. Det var sidan Förmiddag i Kanal 11, som folk uppmanades att gilla på flera ökända bluffsidor. Gjordes detta skulle man ha chansen att vinna t.ex. 100 trisslotter.

UPPDATERING: Detta är vad de andra bluffsidorna påstod sig tävla ut – alla med Förmiddag i Kanal 11 som ”sponsor”

Hur den här typen av bluffsidor fungerar känner många numera till och vi har skrivit om det t.ex. här för över ett år sedan.

Vill inte kommentera

Då vi tyckte att det var minst sagt märkligt att en tv-kanal skulle välja att samarbeta med bedragare på det här sättet – alternativt strunta i att kolla upp – skrev vi på sidan och bad om en kommentar.

formiddag_kanal11_inlagg

Men något svar kom aldrig. Istället raderade Kanal 11 inlägget och blockerade oss från att skriva mer på deras sida, något som de allra flesta företag som köpt likes också brukar välja att göra.

Vi skrev även på Kanal 11:s officiella sida men inte heller där har vi fått något svar.

Via kommentarsfältet ger vi dock kanalen återigen chansen att lämna sin syn på det hela, och det vore kul om de tog den.

UPPDATERING 2014-05-16: Efter hot från tv-programmets producent om att ”vidta åtgärder” har vi valt att ändra i rubriken så att det inte längre formuleras som ett påstående.

UPPDATERING 2014-05-22: Producenten Simon Krantz förnekade förra veckan köp av likes men ville inte ge någon mer kommentar. Kanal 11 förnekar också och skriver på sin sida den 15/5 att de ska kolla upp det hela.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s