Bakgrund

Bluffsidor fokuserar i första hand på att varna för och informera om vissa ökända personers bluffsidor som sprids på Facebook och deras ofta tillhörande hemsidor. Vi skriver även om företeelsen att köpa och sälja likes samt om hur företag bör och inte bör göra när de ska anordna tävlingar på Facebook.

Vår sida skapades i oktober 2012 och hette först Varning för godiset.se och därefter Varning för Godis/godiset.se. Sidans syfte var att varna andra för facebook-sidan Godis och deras webbutik eftersom det var mycket som tydde på att det hela var ett rent bedrägeri, vilket också senare kunde konstateras.

I januari 2013 började sidor som Tävlingen.se och Teknikfyndet Shopping Online som anordnade tävlingar med liknande utformning att spridas. Att sidorna hade samma ägare var tydligt då de gjorde reklam för samma företag. Samtidigt såg det på olika sätt ut att inte gå rätt till. Koppling gjordes då till samma ägare som av de tidigare, numera nedstängda sidorna Tävling.nu och Godis. En koppling som senare i Tävlingen.ses fall visade sig stämma.

Bloggen skapades i mars 2013 efter att Facebook visade att de hellre tar bort inlägg om man nämner personer vid namn än att istället stänga ner bluffsidor. Här har vi istället bättre möjligheter.

4 reaktioner på ”Bakgrund

    • Klicka i ”Meddela mig om nya inlägg via e-post” så borde det väl funka?

Kommentarer är stängda.